Hakkımızda

Resim-İş Eğitimi Anabilimdalı bünyesinde 1 Profesör Dr., 1 Doçent, 2 Dr. Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi, 4 Dr. Araştırma Görevlisi ile eğitim ve öğretimine devam etmektedir. Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında 120 öğrenci bulunmaktadır. Bunun yanında her yarıyıl değişen sayılarda Farabi değişim programı ile yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumlarından gelen öğrencilerimiz bulunmaktadır. Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında haftalık ortalama 25 saat ders işlenmektedir.

Öğrenci dört sene içerisinde Perspektif, Desen, Ana Sanat, Seçmeli Sanat, Yazı, Müze Eğitimi gibi sanatsal uygulama dersleri yanında Çağdaş Sanat, Batı Sanatı Tarihi, Sanat Eleştirisi, Sanat Felsefesi gibi sanat eğitiminin kuramsal alan dersleri ve Eğitim Bilimine Giriş, Eğitim Felsefesi, Öğretim ilke ve Yöntemleri, Öğretim Yöntemleri ve Materyal Tasarımı, Çocuğun Sanatsal Gelişimi, Sınıf Yönetimi, Özel Öğretim Yöntemleri, Rehberlik, Okul Deneyimi gibi Eğitim alan derslerini ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe, Yabancı Dil, Bilgisayar gibi servis derslerini almaktadır.

Bölüm bünyesindeki fuaye alanında öğrenciler sanatsal çalışmaları ile ilgili olarak sene içerisinde kişisel yada gruplar halinde sergi açabilme imkanına sahiptirler. Ayrıca Müzik Öğretmenliği Anabilimdalı ile ortak kullanılan konferans salonunda davetli konukları öğrencilerle buluşturmayı amaçlayan, dinletiler, sunumlar, konferanslarla öğrencilerin sadece atölye içinde değil, diğer disiplinlerle de buluşmasını sağlayacak ortamlar oluşturulmaktadır. Bina bünyesinde üç derslik ve on atölye bulunmaktadır.

Temel sanat eğitimi, Özgün Baskı, Heykel, Desen, Ana sanat ve Seçmeli sanat dersleri bu atölyelerde gerçekleşmektedir. Anabilimdalı mezunları Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların ve özel okulların ilk ve orta eğitim kısmında resim öğretmeni olarak görev yapabilmekte ve sanat atölyelerinde serbest sanatçı olarak çalışabilmekte ayrıca lisansüstü eğitimlerini tamamlayıp üniversitelerde görev alabilmektedirler.