Resim-İş Eğitimi Anabilimdalı bünyesinde 1 Profesör Dr., 2 Doçent, 2 Doçent Dr., 1 Öğretim Görevlisi, 2 Dr. Araştırma Görevlisi ile eğitim ve öğretimine devam etmektedir. Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında haftalık ortalama 25 saat ders işlenmektedir.
Öğrencilerimiz dört sene içerisinde Perspektif, Desen, Ana Sanat, Seçmeli Sanat, Yazı, Müze Eğitimi gibi sanatsal uygulama dersleri yanında Çağdaş Sanat, Batı Sanatı Tarihi, Sanat Eleştirisi, Sanat Felsefesi, Görsel Sanatlar Öğrenme Öğretim Yaklaşımları, Görsel Santlar Öğretimi, Çocuğun Sanatsal Gelişimi, Görsel sanatlar Öğretim Prpgramları gibi sanat eğitiminin kuramsal alan dersleri, Eğitime Giriş, Eğitim Felsefesi, Eğitim Psikolojisi, Eğitim Sosyolojisi, Öğretim ilke ve Yöntemleri, Öğretim Teknolojileri, Türk Eğitim Tarihi, Eğitimde Araştırma Yöntemleri, Sınıf Yönetimi, Eğitimde Ahlak ve Etik, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi, Öğretmenlik Uygulaması, Özel Eğitim ve Kaynaştırma, Okullarda Rehberlik gibi öğremenlik meslek bilgisi derslerini ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe, Yabancı Dil, Bilişim Teknolojileri gibi servis derslerini almaktadır. Öğrenciler ayrıca lisans eğitimlerinin üçüncü yarıyılı itibariyle bireysel ilgi ve istekleri doğrultsunda seçmeli öğretmenlik meslek bilgisi ve genel kültür dersleri almaktadırlar. Bu derslere ve içeriklerine ilişkin bilgiye fakültemiz bilgi paketi sayfasından ulaşılabilmektedir.
Bölüm bünyesindeki fuaye alanında öğrenciler sanatsal çalışmaları ile ilgili olarak sene içerisinde kişisel yada gruplar halinde sergi açabilme imkanına sahiptirler. Ayrıca Müzik Öğretmenliği Anabilimdalı ile ortak kullanılan konferans salonunda davetli konukları öğrencilerle buluşturmayı amaçlayan, dinletiler, sunumlar, konferanslarla öğrencilerin sadece atölye içinde değil, diğer disiplinlerle de buluşmasını sağlayacak ortamlar oluşturulmaktadır. Bina bünyesinde üç derslik ve on atölye bulunmaktadır.
Temel sanat eğitimi, Özgün Baskı, Heykel, Desen, Ana sanat ve Seçmeli sanat dersleri bu atölyelerde gerçekleşmektedir. Anabilim Dalı mezunları Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların ve özel okulların ilk ve orta eğitim kısmında resim öğretmeni olarak görev yapabilmekte ve sanat atölyelerinde serbest sanatçı olarak çalışabilmekte ayrıca lisansüstü eğitimlerini tamamlayıp üniversitelerde görev alabilmektedirler.