MSKÜ Çocuk Atölye Günleri Çalıştayı ve Sergisi

MSKÜ Çocuk Atölye Günleri Basın Metni
 
19-21 Nisan 2022 tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile “Çocuk Atölye Günleri” çalıştayı düzenlenmiştir. Çalıştayın ana teması “doğa” olarak belirlenmiştir. Çalıştaya, Cumhuriyet Ortaokulu, Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu, TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz Ortaokulu, Kocamustafendi İlkokulu, Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu ve Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu’ndan sanata ilgi duyan 51 öğrenci katılmıştır. Bu kapsamda katılımcılarla birlikte resim, baskı resim, heykel, grafik, ebru ve minyatür alanlarında atölye çalışmaları düzenlenmiştir. Atölye çalışmaları Prof.Dr. Lale ALTINKURT, Doç. Abdullah Cem ÖZAL, Dr.Öğ.Üyesi İnci BULUT KILIÇ, Dr.Öğ.Üyesi Ömür KOÇ, Öğr.Gör. Çetin ÇELEBİ, Arş.Gör.Dr. Ayça SESİGÜR, Arş.Gör.Dr. Umut REYHANLI ve Arş.Gör.Dr. Kahraman KILIÇ tarafından yürütülmüştür. Etkinliğin her aşamasında Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri katkı sağlamışlardır.
Etkinlik kapsamında öncelikle katılımcılarla birlikte kampüs alanında bir doğa yürüyüşü yapılmış olup, doğada gördükleri farklı materyallerden örnekler toplanmış, doğa gözlemi yapılmıştır. Toplanılan örnekler, atölye etkinlikleri kapsamında kullanılarak temaya uygun çalışmalar yapılmıştır.
“Çocuk Atölye Günleri” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çocukların bayram coşkusu ve sanat coşkusunu bir arada yaşamalarını sağlayacak bir etkinlik olarak planlanmıştır.  Çalıştay ile birlikte, öğrencilerin doğaya yönelik farkındalıklarının arttırılması, yaratıcı düşünme becerileri ile doğa ve çevre bilincinin güçlenmesine katkı sağlanması, görsel sanatlar öğretmen adayları ile ilk ve ortaokul öğrencilerini, güzel sanatlar eğitimi bölümü atölyelerinde bir araya getirerek sanata ilgi duyan öğrencilerin alana özgü mekanlarda deneyim yaşamalarının sağlanması amaçlanmıştır.  Etkinlik süresince her bir öğrencinin üç farklı atölyede yapılan çalışmalara katılımı sağlanmış, bu bağlamda öğrencilerin temaya yönelik düşüncelerini sanatsal bir dille ifade etmelerine olanak sağlanmıştır. 
Çalışmalar 21 Nisan 2022 tarihinde MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi fuayesinde açılan bir sergiyle izleyiciyle buluşmuştur. Sergi açılışı MSKÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin ÇİÇEK, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre ÇAY, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür YILDIZ ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İnci BULUT KILIÇ’ın konuşmalarıyla gerçekleştirilmiş, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Müzik Bölümü Çocuk Korosu bir dinleti düzenleyerek etkinliğe katkı sağlamıştır. Etkinlik sergisi 27 Nisan 2022 tarihine kadar MSKÜ AKM fuaye alanında sergilenmeye devam etmiştir.

Etkinlik ile ilgili videoyu izlemek için lütfen buraya tıklayınız.
 
 

Son Güncelleme Tarihi : 18.07.2022 12:52 Okunma Sayısı : 591

Son Haberler