Sıtkı Davut Koçman Anma Etkinlikleri Kapsamında Sıtkı Davut Koçman 2. Ulusal Resim Yarışması Ödül Töreni ve Yarışma Sergi Açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.

Sıtkı Davut Koçman 2. Ulusal Resim Yarışması Ödül Töreni ve Yarışma Sergi Açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Sıtkı Koçman Vakfı işbirliği ve katkılarıyla gerçekleştirilen, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Abdullah Cem ÖZAL koordinatörlüğünde düzenlenen yarışmanın amacı, kentimize ve üniversitemize katkıları ile bilinen, üniversitemize de ismini veren Sıtkı Davut KOÇMAN’ın ismini onurlandırmak, Güzel Sanatlar veya Güzel Sanatlar Eğitimi alanlarında lisans veya lisansüstü öğrenim görmekte olan öğrencilerin çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve teşvik etmektir. Bu yarışmada ödül alan eserlerin ilerleyen yıllarda bir müze içinde yer alarak üniversite ve kent kültürüne katkıda bulunması da amaçlanmaktadır.
Bu amaçla düzenlenen Sıtkı Davut Koçman 2. Ulusal Resim Yarışmasına Türkiye’nin farklı üniversitelerinde sanat eğitimi almakta olan 83 katılımcıya ait 144 çalışma gönderilmiştir. Yarışmaya katılan çalışmaların değerlendirilmesi iki aşamada yapılmıştır. Anadolu Üniversitesi  öğretim üyesi Prof.Dr. Şemsettin EDEER, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Ayşe BİLİR, Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Atila İLKYAZ, Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Lale ALTINKURT, Düzce Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Lütfi ÖZDEN, Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. İnci BULUT KILIÇ ve yine Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Abdullah Cem ÖZAL’dan oluşan Yarışma Seçici Kurulu, ilk aşama değerlendirmesini dijital görseller üzerinden; ikinci aşamayı ise orijinal çalışmalar üzerinden gerçekleştirmiştir. Değerlendirmeler sonucunda 3 Başarı Ödülü, 3 Mansiyon Ödülü ve 25 sergileme olmak üzere toplam 31 çalışma seçilmiştir. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Ana Bilim Dalı Sanatta Yeterlik öğrencisi İlknur EMİR, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Yüksek Lisans öğrencisi Kıvılcım FEYCİOĞLU ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalında Yüksek Lisans öğrencisi Onur YAKUT’un çalışmaları Başarı Ödülüne; Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Yüksek Lisans öğrencisi Berivan KIZILTAŞ, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Buket ALTINKAYA ve Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Plastik Sanatlar, Sanatta Yeterlilik programı öğrencisi Derya KOCAER’in çalışmaları Mansiyon Ödülüne değer görülmüştür.
Yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı aynı zamanda üniversitemize de adını veren merhum Sıtkı Davut KOÇMAN’ı anma etkinlikleri çerçevesinde 13 Ekim 2023 Cuma günü saat 10:00’da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitleri Salonu ve Fuaye alanında gerçekleşmiştir. Törende merhum Sıtkı Davut KOÇMAN’ın hayatını anlatan “ Sarı Ceketli Mühendis” belgeseli izlenmiş, Mustafa ACAR ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turhan KAÇAR’ın konuşmalarıyla devam etmiştir. Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Bilim Dalı öğrencileri Talha Tuncer AYDIN, Sarper Mert MERDİN ve Özgün Eylem KALENDER tarafından sunulan müzik dinletisi ile devam eden program yarışma koordinatörü Doç. Abdullah Cem ÖZAL’ın konuşması ardından yarışmada Başarı Ödülü ve Mansiyon Ödülü alan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son bulmuş ardından fuaye alanında hazırlanan Yarışma Sergisi ve Sıtkı Koçman Fotoğrafları Sergisinin açılışına geçilmiştir. Tören ve ardından gerçekleştirilen kokteyle Sıtkı Koçman Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Üniversitemizden çok sayıda akademisyen, öğrenci ve izleyici katılmıştır.
Sergi 13 – 25 Ekim 2023 tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Fuaye alanında izlenebilir.

Son Güncelleme Tarihi : 18.10.2023 16:13 Okunma Sayısı : 49

Son Haberler